Meteen naar de inhoud

ARCHEO-Workshop

Word junior archeoloog bij Museum Voorschoten!

Beleef de reis van een archeologische vondst vanaf het moment dat het object wordt opgegraven tot aan het moment dat het wordt tentoongesteld.
In de Archeo-workshop, gaan kinderen aan de slag met echte archeologische vondsten en leren zij hoe het is om een archeoloog te zijn. Zij graven vondsten op, bepalen met wat voor objecten ze te maken hebben en werken samen aan de creatie van een eigen tentoonstelling.

De module wordt begeleid door twee enthousiaste museumdocenten die de kinderen voorzien van uitleg en weetjes. Na afloop worden zij nog eens beloond met een mooi certificaat, waarmee ze zichzelf officieel juniorarcheoloog bij Museum Voorschoten mogen noemen. Tot slot gaan we samen nog even op de foto met de geknutselde vitrine en de certificaten, zodat iedereen ook ná de workshop nog lang kan genieten van deze leuke en unieke dag!

De Archeo-workshop is naast een geweldige ervaring ook een educatieve module, ontworpen om kinderen te leren over archeologie, erfgoed en musea. De leeftijdscategorie voor deze module is bepaald aan de hand van de leerdoelen van het Ministerie van Onderwijs die aan deze module zijn gekoppeld.
Praktische informatie:ARCHEO-Workshops

Locatie:
Museum Voorschoten, Voorstraat 17, Voorschoten.

Duur:
1,5 tot 2 uur.

Doelgroep:
Kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Groepsgrootte:
Minimaal 5, maximaal 8 kinderen. Van ouders wordt verwacht dat zij de educatie docenten bijstaan / dat ze bereikbaar zijn

Boekingen:
De kosten zijn € 5,- per kind. Ouders/begeleiders krijgen gratis toegang. Mocht u een workshop hebben geboekt en er te weinig reserveringen zijn dan ontvangt u bericht. U kunt dan kiezen voor een andere datum of uw geld terug krijgen. U kunt hier boeken.

Inbegrepen:
Fotomoment en bijbehorende digitale foto’s, limonade voor kinderen, koffie/thee voor ouders/begeleiders. Kleine versnaperingen kunnen door ouders/begeleiders zelf meegenomen worden wanneer dit bij boeking wordt vermeld.

Annulering:
Tot uiterlijk 7 dagen voor de boekingsdatum kunt u uw boeking wijzigen/annuleren. U kunt kiezen voor een andere datum of uw geld terug krijgen. Bij annuleringen binnen 7 dagen voor aanvang van de activiteit wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.
ARCHEO-Workshop à la carte

Behalve op de vaste data is het ook mogelijk om voor een groep kinderen op een andere datum een workshop te organiseren. Voorbeelden van het gebruik van à la carte zijn bijv: verjaardagen, familiefeesten, scholen etc. De opzet van de workshops is geheel identiek aan die op de vaste data. Voor meer informatie of het afspreken van een datum gebruikt u het contactformulier dat u hier vindt. Vergeet niet om te vermelden dat het om een à la carte workshop gaat. De prijs van een à la carte workshop is € 50,-