Meteen naar de inhoud

ARCHEO-Workshop

  Word junior archeoloog bij Museum Voorschoten!

  Beleef de reis van een archeologische vondst vanaf het moment dat het object wordt opgegraven tot aan het moment dat het wordt tentoongesteld.
  In de Archeo-workshop gaan kinderen aan de slag met echte archeologische vondsten en leren zij hoe het is om een archeoloog te zijn. Zij graven vondsten op, bepalen met wat voor objecten ze te maken hebben en werken samen aan het opzetten van een eigen tentoonstelling.

  De module wordt begeleid door twee enthousiaste museumdocenten die de kinderen voorzien van uitleg en weetjes. Na afloop krijgen zij een mooi certificaat, waarmee ze zich officieel Juniorarcheoloog bij Museum Voorschoten mogen noemen. Uiteraard gaan we op de foto bij de tentoonstellingsvitrine, zodat iedereen nog kan nagenieten van deze dag.

  De Archeo-workshop is, naast een leuke ervaring, ook een educatieve module, ontworpen om kinderen te leren over archeologie, erfgoed en musea. De leeftijdscategorie voor deze module is bepaald aan de hand van de leerdoelen van het Ministerie van Onderwijs die aan deze module zijn gekoppeld.
  Praktische informatie: ARCHEO-Workshops

  Locatie:
  Museum Voorschoten, Voorstraat 17, Voorschoten.

  Duur:
  1,5 tot 2 uur.

  Doelgroep:
  Kinderen van 8 t/m 12 jaar.

  Groepsgrootte:
  Minimaal 5, maximaal 8 kinderen. Van ouders wordt verwacht dat zij de docenten bijstaan / dat ze bereikbaar zijn.

  Boekingen:
  De kosten zijn € 5,- per kind. Ouders/begeleiders krijgen gratis toegang. Mocht u een workshop hebben geboekt en er te weinig reserveringen zijn dan ontvangt u bericht. U kunt dan kiezen voor een andere datum of uw geld terug krijgen. U kunt hier boeken.

  Inbegrepen:
  Limonade voor de kinderen, koffie/thee voor de ouders/begeleiders. Kleine versnaperingen kunnen door ouders/begeleiders zelf meegenomen worden wanneer dit bij boeking wordt vermeld.

  Annulering:
  Tot uiterlijk 7 dagen voor de boekingsdatum kunt u uw boeking wijzigen/annuleren. U kunt kiezen voor een andere datum of uw geld terug krijgen. Bij annuleringen binnen 7 dagen voor aanvang van de activiteit wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.


  ARCHEO-Workshop à la carte

  Behalve op de vaste data is het ook mogelijk om voor een groep kinderen op een andere datum een workshop te organiseren. Voorbeelden van het gebruik van de Workshop à la carte zijn verjaardagen, familiefeesten, scholen etc. Voor meer informatie of het afspreken van een datum gebruikt u het contactformulier dat u hier vindt. Vergeet niet om te vermelden dat het om een à la carte workshop gaat. De prijs van een à la carte workshop is € 50,-