Meteen naar de inhoud

VKK-expositie Fanny & Fans

Vanaf 12 januari is de Voorschotense Kunstkring te gast in het museum met de expositie ‘Fanny en Fans’. Fanny Mazure, een van de oprichters van de kunstkring en erelid, vierde onlangs haar 80e verjaardag en is nog steeds actief. Genoeg reden om haar kunstenaarschap te belichten in een expositie. Zij woont nu in Oudorp, maar heeft heel lang in Voorschoten gewoond en gewerkt. Wat aanspreekt in haar werk is volgens de fans ‘dat je erin kunt verdwalen, dat het niet te abstract is’. Veel mensen hebben werk van haar in huis. De kunstkring heeft een oproep gedaan werk van Fanny voor de duur van de expositie in bruikleen af te staan. Dit heeft vele reacties opgeleverd. De tentoonstelling geeft een fraaie indruk van de ontwikkeling die deze kunstenares heeft doorgemaakt. Haar recente werk bevat veel elementen uit oude (vooral oosterse) culturen, de architectuur en het schrift. De expositie is tot 29 januari te bezoeken. Klik hier voor meer informatie.