Tentoonstelling ‘Het silhouet van Voorschoten’

De tentoonstelling ‘Het silhouet van Voorschoten, boven en onder de grond’ is vanaf 22 september t/m 30 december te bezoeken.

Wat is er te zien?

We tonen de geliefde parels van Voorschoten. De schijnwerpers zijn speciaal gericht op de buitenkant van de gebouwen: de gevels, de bouwstijlen en versieringen. Het gaat van buitenplaats Ter Wadding in het noorden tot kasteel Duivenvoorde in het zuiden van Voorschoten. Hierbij hopen we dat bepaalde details gaan opvallen. Wie heeft bijvoorbeeld wel eens de zeemeermin gezien op de gevel van Ter Wadding?
 
De Voorstraat in het centrum van het dorp krijgt een aparte plaats in de tentoonstelling. Zo vertrouwd en zo belangrijk in het leven van Voorschotenaren!

We laten ook nieuwe bouwwerken zien, zoals het Deltaplein. Beeldbepalend voor wie vanuit zuid of west naar het dorp komt. Tot slot gaan we de diepte in, naar de ondergrond van Voorschoten. Daar wordt de N434 met de Corbulotunnel aangelegd. De nieuwe verbinding tussen de A4 en A44, waar 70 jaar over is gediscussieerd.

Klik hier voor meer informatie.