Meteen naar de inhoud

Ondernemend Voorschoten

Niersman

Hoogvliet

In 1863 nam Antoon Niersman(1840-1912) het timmer en metselbedrijf over van zijn moeder, de weduwe Johanna Vreeburg- de Bakker (eerder gehuwd met A. Niersman). Het bedrijf was maar klein. Het ging om wat metselwerk, witwerk en schoorsteenvegen.

Op zijn veertiende jaar rolde Leen de groentehandel in van zijn vader. Die had inmiddels vier groentewinkels en Leen kreeg de leiding over het filiaal aan de Prins Hendrikstraat in Den Haag. Hij werd er de chef van drie meisjes van een jaar of 20 en een jongen van 17 jaar.

Zitman

Van der Valk

Het verhaal van het familiebedrijf Zitman en Co begint bij Simon Hendrik Zitman. Hij was werkloos en in 1941 werd hij uitgezonden naar Duitsland in het kader van de arbeidseinsatz.
Toen hij met verlof voor een paar dagen naar huis mocht was hij verzwakt en vermagerd.

In 1862 kocht Nicolaas van der Valk (1825-1902) de boerderij De Gouden Leeuw van Jonkheer Johan van Steengracht. Hij trouwde twee keer en kreeg in totaal 24 kinderen. Met zoveel kinderen zocht Nicolaas naar een bijverdienste naast zijn boerderij. Hij kreeg vergunning voor een melklokaal dat later een café werd.

Besuyen

De Ru

Onze klanten geven dat wij erg laagdrempelig zijn en erg service gericht. Wat wij vaak horen is dat wij de namen en karaktertrekken van onze klanten zo goed kennen ; zij voelen zich heel persoonlijk geholpen ; wij zijn ook een erg “dorpse”zaak, waar vriendelijkheid en vakkenis er voor moeten zorgen dat de goede naam die wij hebben opgebouwd ook blijft behouden!

Onze klanten geven aan dat wij goede service ; snelle levering bieden en vooral dat wij denken in oplossingen; zij typeren ons bedrijf als erg klantgericht. 

Extravert

Epskamp

Extra Vert is enorm gegroeid toen de crisis in 2013/2014 begon. Juist toen hebben we geïnvesteerd in een nieuw bedrijfspand ( de bollenschuur ) en omdat de verkoop flink daalde in Nederland, zijn we websites gaan opzetten in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België met flink succes.

Reageren bij calamiteiten. Bij kapotte verwarmingen, stormschades en overstromingen kan altijd een beroep op Freek van Os gedaan worden.
We hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in energiebesparende technieken. Met name zonnepanelen is een ontzettende groeitak geweest.

Wittebrug

Grapefish

Het autobedrijf van Kamsteeg welke in 1926 is opgericht floreerde goed en werd behalve in Oegstgeest en Voorschoten een bekende autodealer in de hele Leidse regio. Aanvankelijk voor DKW, maar later ook Studebaker, Fiat en merken als Hillman, Humber, Sunbeam en Commer.
In juli 1948 verwierf Kamsteeg net als Wittebrug het eerste Nederlandse dealerschap voor Volkswagen, beide tekende op dezelfde dag in september 1948 het contract met Pon (importeur) voor Volkswagen.

Wij zijn begonnen als vormgevers voor het maken van drukwerk, door de opkomst van internet en social media is webdesign en het bouwen van goed werkende websites en -shops heel belangrijk geworden. Op het moment dat we een grote klant verloren in een aanbesteding werden we genoodzaakt om het roer om te gooien. Dat hebben wij verder uitgebouwd tot een specialisme in webdesign, bouwen en onderhouden van websites/-shops.

Kasteel Duivenvoorde

Fysiotherapie de Lindehoeve

Genieten van de rondleiding door de prachtige ruimtes van het kasteel Huwelijken zijn altijd zeer tevreden en zakelijke klanten komen veelal terug omdat zij een mooie bijeenkomst hebben gehad.

Onze klanten roemen de specialisaties van ons team en onze organisatie. Wat ik regelmatig hoor is hoe belangrijk onze klanten het vonden dat er vooral goed geluisterd werd en gezocht werd naar de oorzaak achter de klachten in plaats van alleen, direct lokaal de klacht te behandelen.

Hifi Centrum Overgaauw

Moerkerks Plantenparadijs

Mijn ambitie was het voortzetten en vernieuwen van de naam van het bedrijf Overgaauw, ooit opgestart door mijn vader. Iedereen in mijn omgeving was op de hoogte van het feit dat ik het bedrijf zou overnemen op latere leeftijd. Dat is ook gebeurt.
Mijn doel is geweest een grotere specialisatie door te voeren binnen het bedrijf en assortiment. Daar heb ik in het begin veel mee geëxperimenteerd.

Ons succes is om nooit de ambitie te hebben gehad om de grootste te worden.
We willen het mooiste product voor een eerlijke prijs kunnen verkopen.
We zijn steeds op zoek naar planten en struiken uit binnen en buitenland om een mooi breed assortiment te kunnen bieden, hiervoor gaan we zelf ook naar het buitenland om te importeren.

Pretec Precisietechniek

Planet-C

Innovatie en investeren in een up to date machinepark. Automatiseren van productie processen.
Investeren in een goede werk omgeving voor het personeel.

Ik heb natuurlijk speciale klanten want ik heb donateurs en de kinderen die profiteren van de giften en ondersteuning door mijn bedrijf. Wat vaak over mij gezegd wordt is dat ik heel erg bevlogen ben door MVO maar ook heel erg begaan ben met het lot van kinderen. Ook het aspect van goed doorgeven is iets wat klanten aan mij koppelen.

de Jong – Communicatie & Events

Autobedrijf Steyger

Ik geloof in eerlijk zakendoen en er staan voor mijn klanten en dat krijg ik vaak terug in de feedback! Klanten geven aan dat ik door mijn brede ervaring (events, communicatie, marketing) aan een half woord genoeg heb en mijn weg snel weet te vinden binnen nieuwe organisaties. Een half woord en ik pak het op.

Wij zijn gespecialiseerd in onderhoud van alle auto merken; verkoop van nieuwe maar ook gebruikte auto’s en bijzonder: wij repareren alle schades wij waren in de jaren 90 succesvol in het opzetten en meedoen van occasionshows samen met andere bedrijven o.a. met Ton de Groot,
Fred Schilthuizen, Piet Baak, Kamsteeg, Adegeest, Vlietwijk …..

Aannemersbedrijf J.C. van Osnabrugge

van Marwijk Vastgoed

Onze klanten waarderen ons vanwege onze vakbekwaamheid en zorgzaamheid. Wij komen als gast bij onze klanten binnen voor onderhoudswerkzaamheden, een verbouwing of nieuwbouw. Dat betekent netjes werken; afspraken nakomen en zorgzaam omgaan met de klanten hun omgeving en bezittingen.

Mijn klanten geven vooral aan dat ik een mensenmens ben; ik ben heel erg betrokken bij mijn klanten maar durf ook de hete aardappelen met ze te bespreken , dus als er problemen zijn dan bespreek ik ze en laat ze niet liggen. Dat vraagt moed, maar dat waarderen de klanten enorm!

Voorschotense Krant

Het Wapen van Voorschoten

Na jaren bij een uitgeverij, met eigen regels, te hebben gewerkt, wilden wij een krant uit brengen zoals wij die zelf graag lezen. Met meer achtergronden en informatie in plaats van persberichten, maar wel volledig gericht op inwoners en ondernemers van Voorschoten.

Onze klanten vinden zich terug in de wat zij noemen “de huiskamer van Voorschoten”; iedereen van jong tot oud komt hier tot wel vier generaties en zitten dan in de tuin van Babylon, die prachtig gevuld is met planten van Frank Moerkerk.