De Gouden Eeuw en haar impact op hoe wij naar kunst kijken

Museum Voorschoten start op 13 februari 2020 met een serie kunstcolleges.
Het thema van deze reeks gaat over Kunst uit de Gouden Eeuw en hoe deze bijzondere eeuw ons kijken naar kunst tot de dag van vandaag beïnvloedt.

Het eerste college bestaat uit een introductie van de Gouden Eeuw en voorbeelden van deze eeuw in de collectie bij Museum Voorschoten en musea uit het regio. Dit college wordt door Tascha Sciarone aangeboden, een kunsthistorica gespecialiseerd in musea en collecties en hoe politiek en sociale omstandigheden collectiepresentaties beïnvloeden.
Het tweede college gaat over symboliek in portretten uit de Gouden Eeuw. Dit college wordt door Huub Breuer gegeven. Huub is een historicus gespecialiseerd in De Nederlandse Gouden Eeuw.
Het derde en vierde college wordt door kunstenaar Afsaneh Taghavi gegeven. Afsaneh verdiept zich in de kunsttechniek: tempera schilderen; deelnemers worden uitgebreid bekend gemaakt met de geschiedenis en toepassing van deze schildertechniek.
Het vijfde college gaat over architectuur uit de Gouden Eeuw, omdat wij iedere dag leven in steden en dorpen die tijdens deze periode een bloei gekend hebben. Dit college wordt verzorgd door Tascha Sciarone, Huub Breuer en een monument specialist, Judith van Hoogdalen.
Het zesde en laatste college gaat over de invloed van de Gouden Eeuw op de contemporaine kunst.