Vacatures

Tentoonstellingsgroep

Voorbereiding van een tentoonstelling is veel werk; onderzoek, uitzoeken van mooie en/of bijzondere voorwerpen in de eigen collectie en bij andere instellingen is leuk, zeker in een enthousiaste groep. De tentoonstellingsgroep zoekt dan ook enthousiaste mensen die zich willen verdiepen in bepaalde onderwerpen van de Voorschotense geschiedenis. Niet dag in dag uit maar voor een thema dat hen interessant voorkomt. Na al dat gespeur en geschift, geschrijf en gezoek moet er een tentoonstelling opgezet en ingericht worden, ook daarvoor zoekt de tentoonstellingsgroep nieuwe enthousiaste mensen. Zo kunnen we met zijn allen nog jarenlang leuke, mooie en verrassende tentoonstellingen maken in ons prachtige museum.

Evenementen groep

Veel tentoonstellingen gaan meer leven voor bezoekers als er ook evenementen (buiten het museum gebouw) worden georganiseerd.  Denk bijvoorbeeld aan lezingen, fietstochten, wandelingen, excursies. De evenementengroep bekijkt samen met de tentoonstellingsgroep welk ondersteunende evenementen mogelijk zijn.
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt lezingen te organiseren. Denk hierbij aan : het uitwerken van het thema voor de lezing, het zoeken en contacteren van sprekers, het verzorgen van het promotiemateriaal en de organisatie van de logistiek. Ervaring met het organiseren van evenementen en een netwerk in de kunst & cultuur omgeving zijn een pre.

Promotie en PR groep 

Deze groep zorgt voor de promotie van de tentoonstellingen en activiteiten. Deze groep onderhoudt ook de contacten met de verschillende media, organisaties op het gebied van kunst & cultuur, de Gemeente Voorschoten en de ondernemers organisaties in Voorschoten. Tevens zorgt deze groep ook voor het  bijhouden van onze website en Twitter account.
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger met een achtergrond in communicatie of PR. Hij/zij vindt het een uitdaging om door middel van de vele communicatie kanalen (persberichten, nieuwsbrieven, website , Twitter, etc.) de inwoners van Voorschoten en omgeving en onze Vrienden van het Museum op de hoogte te houden van onze activiteiten.

Gebouwen groep

Ondanks het mooie recent verbouwde pand, hebben we altijd te maken met onderhoud en andere werkzaamheden. Mensen die goed met hun handen kunnen werken en over enige technische kennis beschikken zijn dan ook zeer nuttig en de smeerolie van een geslaagde tentoonstelling/evenement.
Wij zijn op zoek naar een coördinator voor de gebouwengroep. Deze vrijwilligers is verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van onderhoud aan het gebouw, zowel intern als extern. Een leuke uitdaging voor een ervaren klusjesman/vrouw en iemand die oog heeft voor verbeteringen/aanpassingen binnen de werkomgeving van onze vele vrijwilligers (het Museum).


Mocht u interesse hebben in één van de bovenstaande vacatures of op een andere manier iets willen betekenen voor het museum. neemt u dan contact met ons op via het contactformulier voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.Het museum is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Adres Voorstraat 17, Voorschoten