Cultureel Zomerprogramma 2017


Kunstgroep Wassenaar

De kunstenaars uit Wassenaar bijten het spits af. Tien getalenteerde kunstenaars vullen de Wassenaarse bijdrage in onder de toepasselijke titel ’10'. Het zijn:Brigitte Wawoe ( schilderijen, collages en beelden in brons, steen, ijzer, hout en glas )
Willy van den Berg: schilderijen
Erik van ’t Hoff: pentekeningen
Lotte Teussink: schilderijen
Leo Ravensbergen: schilderijen
Hans Gussekloo: schilderijen
Daisy Kimman: keramiek, ruimtelijk werk
Truus Oele-Apon: schilderijen, digitale kunst, iconen
Ria Sprenger: etsen, olieverf, aquarel
Harma de Pont: ruimtelijk werk


Zij exposeren van zaterdag 3 juni t/m zondag 25 juni. Deze tentoonstelling wordt geopend door Walter Palm. Dichter en oud-Voorschotenaar. Direct daaraan voorafgaand opent om 16.00 uur Annelies Aerts het Cultureel Zomerprogramma. Annelies is bestuurslid van Museum Voorschoten. Niet alleen de opening maar de gehele tentoonstelling is gratis te bezoeken. De gebruikelijke entreegelden nemen de kunstenaars voor hun rekening. Natuurlijk zijn alle geëxposeerde kunstwerken te koop via Museum Voorschoten.


Meer weten van de kunstenaarsorganisaties? 

Klik dan: hier voor Kunstgroep Wassenaar.BplusC Voorschoten

Na deze fraaie tentoonstelling is het tijd voor Zomerzotheid. Nog nooit waren er in Museum Voorschoten werken te zien van 55 kunstenaars. BplusC Voorschoten gaat dit record vestigen.  De titel 'Zomerzotheid' is een knipoog naar deze bijzondere gebeurtenis. Onder het motto ‘een leven lang leren’ hebben zij allen een eigen 'handschrift' ontwikkeld. Het werk getuigt van een grote diversiteit zoals keramiek, beelden en schilderijen. Dit alles is te zien van 1 juli t/m 30 juli. De tentoonstelling wordt op 1 juli geopend om 16.00 uur door Hélène Doornebal en Jacquline Petit.
Voor deze tentoonstelling geldt de gebruikelijke  toegangsprijs van € 4,-. Vrienden van Museum Voorschoten hebben natuurlijk gratis toegang. De 
kunstwerken zijn te koop via Museum Voorschoten.

Kunstenaarscollectief Artery

Het Cultureel Zomerprogramma wordt afgesloten door het Kunstenaarscollectief Artery van 5 augustus t/m 27 augustus met een expositie die georganiseerd wordt door een vijftal kunstenaars. Zij werken met verschillende technieken, zoals digitale kunst, schilderen, beeldhouwen, fotografie en glaskunst. Bijzonder daarbij is de interactie tussen de verschillende kunstvormen. Het programma is nog volop in ontwikkeling. Nadere informatie volgt binnenkort.

Ook voor deze tentoonstelling geldt de gebruikelijke  toegangsprijs van  € 4,-. Vrienden van Museum Voorschoten hebben gratis toegang. De kunstwerken zijn te koop via Museum Voorschoten.

Meer weten van de kunstenaarsorganisaties? 

Klik dan: hier voor Kunstenaarscollectief Artery

Het museum is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Adres Voorstraat 17, Voorschoten